بر اساس برخی گزارشهای تحقیقاتی سالانه صدها هزار تن غلات هنگام بستهبندی هدر میرود و این یک معضل جدی برای صنعت کشاورزی محسوب میشود. این حجم نشان دهنده خسارت سنگین مالی برای تجارت کشاورزی است که نیازمند تلاش مستمر تولیدکنندگان برای کاهش این کسری است. کاهش ضایعات در بستهبندی غلات میتواند به کاهش ضایعات کلی در صنعت، ارتقای پایداری و ارائه یک رویکرد هوشمندانه مالی کمک کند. به خواندن این مقاله ادامه دهید و دریابید که چگونه این کار را انجام دهید.
اگرچه ضرر و زیان میتواند در مراحل مختلف زنجیره تولید، از برداشت تا مصرف، رخ دهد، به ویژه فرایند بستهبندی، نقش مهمی در این معادله ایفا میکند و گامی کلیدی برای اجرای شیوههای کارآمدتر است. در ادامه، نکاتی را برای کاهش ضایعات در حین بستهبندی در صنعت غلات شما بیان خواهیم کرد. دوز دانه یک مرحله اساسی از بستهبندی است، زیرا مسئول تعیین مقدار محصولی است که بستهبندی می شود. دوز دقیق برای جلوگیری از اضافه یا کمبود محصول، که میتواند منجر به هدر رفتن شود، مهم است.
برای بهینهسازی فرایندهای دوز توجه به عوامل زیر مهم است:
نوع دانه، از آنجایی که انواع مختلف دانهها دارای تراکم و اندازههای متفاوتی هستند که میتواند روی دوز تاثیر بگذارد. اندازه بستهبندی که روی دوز نیز تأثیر میگذارد. سرعت بستهبندی، که بر دوز تاثیر میگذارد. استفاده از فناوریهای بستهبندی کارآمد علاوه بر دوز دقیق، فناوریهای دیگری نیز وجود دارد که میتواند به کاهش ضایعات دانه در حین بستهبندی کمک کند، مانند: سیستمهای کنترل کیفیت: قادر به بررسی اینکه آیا دانهها استانداردهای کیفیت تعیین شده را دارند یا خیر، از بستهبندی غلات آسیب دیده یا آلوده جلوگیری می کند. سیستمهای آببندی کارآمد: که بسته را بدون هدر رفتن مواد بستهبندی مهر و موم میکنند.
برای اطمینان از بستهبندی غلات مطابق با استانداردهای کیفی و وزن تعیینشده، استقرار سامانههای کنترل و بازرسی امری ضروری است. این سامانهها به شناسایی و رفع مشکلاتی که میتوانند منجر به ضایعات شوند، کمک میکنند.
بستهبندی مناسب:
- بستهبندی غلات باید از مواد مقاوم ساخته شده و به گونهای طراحی شود که امکان تهویه مناسب را فراهم آورده و از فساد آنها جلوگیری کند.
- به طور کلی، بستهبندی مناسب غلات را از آسیبهای فیزیکی (مانند شکستگی) و آلودگی محافظت میکند، کیفیت محصول را در طول نگهداری و حملونقل حفظ کرده، شرایط مطلوب غلات را تضمین نموده و از هدر رفتن آنها جلوگیری میکند.
- در انتخاب بستهبندی مناسب تردید دارید؟ با انواع آزمونهای بستهبندی و اهمیت آنها در کاهش ضایعات آشنا شوید.
نگهداری پیشگیرانه تجهیزات:
- توقف ناگهانی تجهیزات بستهبندی، کل فرایند تولید را به خطر میاندازد. از آنجا که غلات جزو مواد غذایی فسادپذیر هستند، این امر میتواند منجر به از دست رفتن بخشی از محصول شود.
- نگهداری پیشگیرانه از تجهیزات، از بروز خرابیهایی که میتوانند سبب ضایعات غلات شوند، جلوگیری میکند.
آموزش صحیح اپراتور:
- آموزش صحیح اپراتورها تضمین میکند که فرایندهای بستهبندی به طور مؤثر و بدون ضایعات انجام میشوند.
- متخصصان آموزشدیده قادر به شناسایی و پیشگیری از تلفات محصول در طول بستهبندی هستند. شایان ذکر است که شرکت زکتون آموزش اپراتور را به تمامی مشتریان خود که دستگاههای کیسه پرکن اتوماتیک را خریداری میکنند، ارائه میدهد.
- این آموزش توسط متخصصان مجرب و واجد شرایط انجام شده و هدف آن توانمندسازی کارکنان برای کار با ماشینآلات به شیوهای ایمن و کارآمد و در نتیجه، افزایش بهرهوری است.
مدیریت موجودی و گردش کالا:
- آیا بر موجودی انبار خود کنترل دقیقی دارید؟
- مدیریت صحیح موجودی و گردش کالا به جلوگیری از نگهداری طولانیمدت غلات، فساد و تولید ضایعات کمک میکند.
نظارت در لحظه (Real-time):
- نظارت بر فرآیندهای بستهبندی در لحظه، به شناسایی و رفع سریع مشکلات کمک کرده و از بروز ضایعات در این مرحله جلوگیری میکند.
راهکارهای بستهبندی زکتون برای غلات:
زکتون طیف گستردهای از راهکارها را برای بخش غلات ارائه میدهد که میتواند به کاهش ضایعات کمک کند. با اتخاذ راهکارهایی که به کاهش ضایعات غلات کمک میکنند، کارایی خود را بهبود بخشیده، هزینهها را کاهش داده و سودآوری خود را افزایش میدهید.
این فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای دریافت مشاوره و استعلاک قیمت با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده ارائه دستگاههای متناسب با نیازهای شما هستند.